FaasMilieuMotorjachtenNatuurQuotesRoger HornZuid-Frankrijk

Wegen in Zuid-Frankrijk blijken zo gevaarlijk nog niet

By No Comments

De gemiddelde Nederlandse automobilist begint al lichtelijk te zweten wanneer de grens met Frankrijk gepasseerd wordt. Met name in Zuid-Frankrijk kunnen de wegen er verraderlijk uit zien en staan de Fransen zelf niet bekend om de beste stuurmanskunsten. Toch lijkt dat in het niet te vallen bij een nieuw programma van BNN. Roger Horn liet zich verbazen door De gevaarlijkste wegen van de wereld, een nieuw programma waarin een aantal presentatoren laten zien hoe de meest gevaarlijke wegen veel gevaarlijker zijn dan de wegen in Zuid-Frankrijk waar we zelf komen.

Roger Horn in Zuid-Frankrijk

Roger Horn komt zelf graag in Zuid-Frankrijk, al zit hij in de meeste gevallen niet op de weg. Hij geldt als liefhebber van zeiljachten en de watersport in het algemeen, vandaar dat hij meer op het water dan op de weg te vinden is. Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat hij er wel naartoe moet en zelfs vanaf het vliegveld is er sprake van enkele listige wegen. Zuid-Frankrijk staat bekend als een prachtig gebied, maar de wegen door de bergen brengen aan de andere kant ook risico’s met zich mee.

De gevaarlijkste wegen van de wereld

In het nieuwe programma van BNN gaan duo’s met elkaar op pad, ze laten vanuit de auto zien hoe de gevaarlijkste wegen van de wereld eruit zien. Tot de duo’s behoren bijvoorbeeld Ruud de Wild en Sofie van den Enk, net als Josje Huisman met Victoria Koblenko. Het levert bijzondere taferelen op, aangezien de verschillende chauffeurs regelmatig beginnen te zweten. Waarschijnlijk zouden zij op dat moment wensen dat ze slechts in Zuid-Frankrijk reden, daar waar het met het verkeer eigenlijk allemaal erg meevalt.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply