Geen categorie

Voorlopig geen watersport mogelijk op nevengeul

By No Comments

De nevengeul van de Waal bij Lent zal binnenkort worden opgeleverd, maar het lijkt er niet op dat het er mogelijk wordt watersport te bedrijven. De oplevering zal in december plaatsvinden, de omwonenden en andere geïnteresseerden hadden de hoop dat het vanaf het voorjaar mogelijk zou worden om er te recreëren. Ook Roger Horn staat bekend als iemand die van watersport houdt, maar het lijkt erop dat hij daarvoor een andere bestemming zal moeten zoeken.

Geen centrum voor recreatie

Er liggen verschillende plannen om de nevengeul van de Waal bij Lent te gaan gebruiken voor recreatie, maar er is tot op heden geen sprake van een positieve reactie van Rijkswaterstaat. De organisatie houdt de boot voorlopig af, waardoor het erop lijkt dat er voorlopig geen watersport mogelijk zal zijn. Dit lijkt onder andere te maken hebben met een discussie over wie er de baas is over de bypass van de Waal. Pas op het moment dat dit duidelijk wordt is het mogelijk om volgende stappen te zetten. Roger Horn richt zich in zijn werk op het vastgoed, maar is daarnaast graag op het water te vinden en gek op de watersport in het algemeen.

Roger Horn en watersport

Hij vormt een goede combinatie met de watersport en zag het daarom dan ook wel zitten om de nevengeul daarvoor te betreden. Hij heeft zelf geen concrete plannen om er met recreatie aan de slag te gaan, maar kan zich wel voorstellen dat anderen in de omgeving er niet blij mee zijn dat de plannen voorlopig in de ijskast komen te staan. Wat dat betreft lijkt het van belang om snel tot een oplossing te komen, zodat Rijkswaterstaat zich open kan stellen voor de plannen en de ondernemers er aan de slag kunnen met hun ideeën.