Geen categorie

Volvo Ocean Race-zeiler in KRO De Reünie over schoolverleden

By No Comments

Wekelijks zendt de KRO het televisieprogramma De Reünie uit, een programma waarin een klas terugkijkt op de periode op school en de ontwikkelingen sinds die tijd. Aanstaande zondag maakt onder andere Gerd-Jan Poortman onderdeel uit van de klas die wordt gevolgd. Hij geeft in het televisieprogramma onder andere aan hoe hij een topzeiler heeft kunnen worden die meedeed aan de Volvo Ocean Race. Uit het programma wordt duidelijk dat de weg daar naartoe in ieder geval niet gemakkelijk is geweest.

Hard moeten werken voor leven als topzeiler

De Bosschenaar geldt inmiddels als een van de beste zeilers van Nederland. Poortman zat op het Ivo Mavo in den Bosch en heeft zich weten te ontwikkelen tot de wereldtop op het gebied van zeilen. In het programma geeft hij aan dat dit echter lang niet altijd gemakkelijk is geweest. Hij is zwaar dyslectisch, waardoor de tijd op school lang niet altijd goed ging. Roger Horn kijkt graag naar De Reünie, vooral nu het in ieder geval voor een deel over zeilen op hoog niveau zal gaan. Poortman vertelt in het programma onder andere dat zijn eerste keer in een zeilboot hem triggerde om hier ‘heel goed in te gaan worden’.

Roger Horn liefhebber van watersport en het programma

Roger Horn geldt als een belangrijk liefhebber van de watersport. Hij is graag op het water te vinden en maakt dan bij voorkeur gebruik van een motorjacht of een mooie zeilboot. Uiteraard zeilt hij af en toe zelf, al is er geen sprake van enige vergelijking met het niveau dat Poortman aan de dag legt. Roger Horn adviseert een ieder graag te gaan kijken aanstaande zondag, al was het maar om de mooie wereld van het zeilen iets beter te kunnen leren kennen.