Zeilen

Team Brunel zeilt in de Golf van Biskaje

By No Comments

Max Deckers greep de kans van zijn leven, om als onderdeel van Team Brunel te gaan zeilen in onder andere de Golf van Biskaje. Hij greep de kans met beide handen aan en stond daardoor ineens midden in de nacht op het dek een zeil te verwisselen. De windmeter liet zo’n 30 knopen aan wind zien, waardoor er sprake was van een zeer gure omgeving. Samen met andere veteranen van de Volvo Ocean Race mocht de jonge jongen proeven aan het leven op het extreme, iets dat Roger Horn als liefhebber van zeilen zeer aanspreekt.

Actie van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas

Het avontuur voor Deckers begon met een actie van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas. Deckers is er lid, er werd een project opgezet om de jeugdzeilers op de grotere boten te krijgen. Hij greep zijn kans en probeerde te laten zien wat hij in huis had, waardoor hij opviel bij de grote jongens binnen de zeilsport. Roger Horn houdt de ontwikkelingen van de grote zeilers regelmatig in de gaten, ook al heeft hij zelf niet de ambitie om op hoog niveau mee te zeilen.

Inmiddels grote jongens

Inmiddels hoort Deckers al een beetje bij de grote jongens, hij slaagt er immers al geruime tijd om met ze mee te draaien in Team Brunel. Dit laat volgens Roger Horn net als binnen zijn eigen vakgebied zien dat het van belang is om niet bang te zijn en het avontuur aan te gaan. Dat is de enige methode om mee te kunnen draaien met de grote jongens. De zeilsport heeft altijd al een bijzondere plaats gehad in het leven van Roger Horn, al is hij zelf vooral voorstander van de rustige momenten op het water in bijvoorbeeld een oord als Zuid-Frankrijk.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply