Documentaires

Sunny Side of Spirit duikt in spirituele behandelingen

By No Comments

Roger Horn is filmmaker in Zuid-Afrika en zeer geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal van mensen. Datzelfde geldt voor Sunny Bergman, een andere documentairemaakster. Ze kreeg zeven jaar geleden een burn-out en weet daardoor als geen ander wat het is om psychologisch in de knoop te raken. In Nederland heeft 4 op de 10 mensen daarmee te maken. Is het een welvaartziekte of komt het ook in andere delen van de wereld voor? Sunny duikt in de Sunny Side of Spirit in de spirituele behandeling van deze aandoeningen, in landen als Ghana, Taiwan en Brazilië.

Sunny Bergman in verschillende landen

Sunny bezoekt voor de documentaire verschillende landen, om door middel van een drieluik in kaart te brengen hoe andere landen omgaan met de voor ons bekende psychische klachten. Ze is onder andere benieuwd naar wat die andere aanpak oplevert en hoe we er verdeeld over de wereld op andere manieren voor zorgen dat we omgaan met dergelijke problemen. Roger Horn is zeer geïnspireerd geraakt door de documentaire, ook hij probeert er vanuit Zuid-Afrika voor te zorgen dat we een beter beeld krijgen van hoe we wereldwijd omgaan met dergelijke situaties.

Tegenslag, depressie en de dood

In de eerste aflevering van de documentairereeks gaat Sunny naar Ghana, waar ze probeert te ontdekken hoe de bevolking omgaat met tegenslagen, depressies en de dood. Ghanezen kennen concepten als depressies of eenzaamheid maar nauwelijks, waardoor het juist bijzonder is om na te gaan hoe zij daar mee omgaan. In het land leeft, werkt, slaapt en eet men altijd samen. Als een lid van een groep teneergeslagen is wordt hij gezien als een probleem voor de gemeenschap. Samen zoeken ze naar een oplossing, een verhaal waarvan Roger Horn onder de indruk is.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply