Geen categorie

Stichting Mont Ventoux haalt bijna 6 ton op voor het goede doel

By No Comments

De Stichting Mont Ventoux organiseerde ook dit jaar het Groot Verzet tegen Kanker, een fietstocht op de reusachtige berg in Frankrijk om samen een vuist te kunnen maken tegen deze verschrikkelijke ziekte. Roger Horn houdt de ontwikkelingen al langer in de gaten, zoals hier eerder ook al te lezen viel. Het verzet op de berg heeft dit jaar een bedrag van €580.190 opgeleverd, waardoor er volgens zowel de organisatie als volgens Roger Horn sprake is van een eclatant succes.

Initiatieven voor volgend jaar

Dat heeft de organisatie van de stichting en het evenement bovendien gemotiveerd om alvast plannen te maken voor het komende jaar. Er is al sprake van een aantal initiatieven, die er tijdens de 10e editie voor moeten gaan zorgen dat het bedrag nog verder uit kan groeien. Er zal bijvoorbeeld sprake zijn van een team van 15 fietsers dat een ‘Monstertocht Meppel Mont Ventoux’ zal ondernemen. Het team rijdt van Meppel in Nederland naar de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Uiteraard hebben zij het doel om op die manier nog meer geld op te halen voor het verzet tegen kanker.

Roger Horn blij met opbrengst

Roger Horn heeft zelf niet deel kunnen nemen aan het Groot Verzet tegen Kanker, maar is wel blij met dergelijke initiatieven. Hij is dan ook blij dat het een zeer mooi bedrag op heeft weten te leveren en dat er voldoende motivatie is om nu al na te denken over de editie voor volgend jaar. Dat geeft volgens Horn goed aan dat we er als Nederlanders regelmatig in slagen de handen ineen te slaan. Het geld wordt beschikbaar gesteld aan het KWF, net als aan enkele lokale goede doelen die gesteund zouden worden.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply