Motorjachten

Roger Horn enthousiast over jacht Van der Valk

By No Comments

Roger Horn is liefhebber van de watersport en van mooie motorjachten. Het is wat dat betreft niet vreemd dat hij enthousiast is over de nieuwe plannen van Van der Valk. Zij onthulden onlangs een concept voor een nieuw jacht. Het gaat om een jacht met een lengte van 38 meter, groot en robuust genoeg om zelfs zware weersomstandigheden te weerstaan. Het zal gaan om een nieuwe reeks schepen, die werden ontwikkeld in samenwerking met Guido de Groot.

Geschikt voor alle weersomstandigheden

Het nieuwe schip dat momenteel alleen nog bestaat als concept zal geschikt zijn voor alle weersomstandigheden, het gaat om een robuust geheel dat zonder problemen bij slecht weer het water op kan. Bovendien is het jacht ontworpen om grotere afstanden af te kunnen leggen, het gaat wat dat betreft om meer dan een schip dat vooral in de haven kan liggen pronken. Het jacht in concept maakt gebruik van twee CAT C18 ACERT dieselmotoren, die meer dan voldoende kracht aan boord hebben. Dit biedt het schip een topsnelheid van 14,2 knopen, dat behoorlijk is voor een schip met een dergelijke afmeting.

Ontwikkeling door Guido de Groot

Het jacht in concept werd ontwikkeld in samenwerking met Guido de Groot, die bekend staat om verschillende andere ontwerpen op het gebied van de watersport. Roger Horn is daar doorgaans zeer over te spreken en is ook deze keer weer enthousiast. Het zal gaan om een nieuwe reeks met de naam The Continental Five. Wat dat betreft kunnen we samen met Roger Horn uitzien naar meer nieuwe schepen. Wanneer de jachten klaar zijn om te water gelaten te worden is op dit moment nog niet duidelijk, feit is dat er naar de toekomst toe weer mooie dingen aan zitten te komen.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply