DocumentairesFaasMotorjachtenNatuurRoger Horn

Nieuwe James Bond Spectre goed ontvangen

By No Comments

De nieuwe James Bond-film Spectre is uit. De pers had de mogelijkheid om er alvast naar te kijken, het publiek kan er over een paar dagen van gaan genieten. De film is goed ontvangen, op Rotten Tomatoes haalt deze een score van 83%. Dat is een zeer goede score, zeker voor een film waarvan we het verhaal in principe allemaal al min of meer kennen. Roger Horn is als documentairemaker uit Zuid-Afrika normaal gesproken niet direct enthousiast over dergelijke films, maar Spectre kan hem bekoren.

Roger Horn positief over ontwikkeling

Horn is onder andere te spreken over de meer serieuze toon die Daniel Craig als James Bond aanslaat. Hij worstelt zich daarmee los van de meer frivole en grappige stijl die we eerder nog wel eens zagen bij Pierce Brosnan. Hierdoor krijgen de Bondfilms wat meer body, waardoor ook de recensies door de bekende kranten wat beter uit lijken te pakken. Wat dat betreft staat James Bond inmiddels weer garant voor een goede filmavond, iets dat Roger Horn als documentairemaker prettig stemt.

Mogelijk nieuw record qua bezoekers

De kans is bovendien groot dat de goede recensies een opmaat zullen vormen voor een kassucces voor Sam Mendes, de producent van de film. Er werd 250 miljoen dollar uitgegeven om de film te kunnen maken. Skyfall wist 1,1 miljard dollar op te brengen, waardoor er wat dat betreft wat marge bestaat op het moment dat de film een succes blijkt. Het is uiteraard de vraagt of Spectre erin slaagt om het succes van de vorige film te evenaren of te overtreffen. Feit is in ieder geval dat naast Roger Horn ook tal van anderen van Zuid-Afrika tot aan Nederland waarschijnlijk maar nauwelijks kunnen wachten om er naartoe te gaan.