Documentaires

Mijn Kanker vertelt een persoonlijk verhaal in een documentaire

By No Comments

Mijn Kanker is een documentaire die ontzettend direct op het publiek probeert over te komen. Meral Uslu wilde een verhaal neerzetten dat mensen raakt, door er met gestrekt been in te gaan. Roger Horn kan niet anders dan aangeven dat dit uitstekend gelukt is, het is een indrukwekkende documentaire geworden die op een bijna pijnlijke manier aantoont hoe kanker iemands leven op z’n kop kan zetten. Meral Uslu maakte eerder Longstay en Anker & Anker, waarmee ze aantoonde dat ze aangrijpende verhalen neer kan zetten. In deze documentaire zien we artsen, patiënten en anderen die in gesprek gaan over de medische en persoonlijke achtbaan waar patiënten mee te maken krijgen.

Documentaire over borstkanker

Het is volgens Uslu inderdaad een documentaire over borstkanker, omdat ze daar zelf mee te maken kreeg. In de documentaire probeert Uslu de kijker vanuit de eerste persoon te laten ervaren wat er gebeurt op het moment dat er een dergelijke diagnose gesteld wordt. Roger Horn was zeer onder de indruk van de persoonlijke wijze van vertonen en de indrukwekkende kracht van een dergelijke boodschap. Uslu is zelf niet of nauwelijks in beeld, al is ze wel regelmatig te horen wanneer ze vragen stelt aan de behandelaars. Het valt overigens op dat zij die vaak niet of niet goed kunnen beantwoorden.

Mijn Kanker in premiere tijdens IDFA

Mijn Kanker ging in premiere tijdens het documentairefestival IDFA, waar ook tal van andere documentaires de kans kregen een groter publiek te bereiken. De documentaire is geselecteerd als Best Dutch Documentary, net als voor Best Mid-Length Documentary. Dit toont goed aan dat het gaat om een documentaire van hoge kwaliteit, waar naast Roger Horn ook tal van anderen waarschijnlijk flink van onder de indruk zullen zijn wanneer ze er thuis of elders naar kijken.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply