Geen categorie

Keijzer en Blom zijn dichtbij Olympische kwalificatie

By No Comments

De zeilsters Nina Keijzer en Claire Blom zijn dichtbij een plaats op de Olympische Spelen in Rio. Tijdens het WK 49er FX in Argentinië hebben zij de mogelijkheid om zicht definitief te kwalificeren. Indien dat lukt zullen zij erbij zijn op het moment dat de Nederlandse ploeg naar Brazilië af zal reizen voor de Olympische Spelen van 2016. De Nederlandse zeilsters zullen bij de eerste 8 landen moeten eindigen om hun tweede halve nominatie in de wacht te slepen, Roger Horn heeft er alle vertrouwen in dat dit zal lukken.

Zesde plaats in Rio

Eerder vond er al een Olympisch Testevent plaats in Rio, waar Keijzer en Blom aan deelnamen. Zij behaalden er een 6e plaats en lieten daarmee zien tot de top van de wereld te behoren. De dames lieten weten dat ze van plan zijn om een zeer goed WK te zeilen, zodat ze er ook in Rio bij kunnen zijn als de Olympische Spelen er plaatsvinden. Roger Horn is trots op de prestaties van de dames en is blij dat het ook deze editie weer goed lijkt te komen met de Nederlandse watersport op de Olympische Spelen.

Roger Horn is trots op de zeilers

Roger Horn houdt de ontwikkelingen rondom de prestaties van de watersporters goed in de gaten. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor de watersport, zowel om zelf op het water te zijn als te kijken naar de sporters die daarmee bezig zijn. Keijzer en Blom werken de laatste tijd hard aan hun vorm en slaagden er mede daardoor in om een goede klassering te behalen. Als ze erin slagen om de vorm nog even vast te houden kunnen ze de kwalificatie in de wacht slepen, om vervolgens tijdens de Olympische Spelen te laten zien wat ze waard zijn.

Author Lucas

More posts by Lucas

Leave a Reply