Geen categorie

Hekgolf op de Waal veroorzaakt bijna ongeluk

By No Comments

Een speedcruiser op de Waal die te hard voer heeft bijna een ongeluk veroorzaakt, als het gevolg van een hekgolf. Roger Horn heeft een grote liefde voor motorjachten, maar kent aan de andere kant ook de risico’s en is daarom geschrokken van de roekeloosheid van de bestuurder van de boot. Het bijna-ongeluk vond plaats bij Tiel, waar de golf ervoor zorgde dat een andere boot in de problemen raakte. Het is met name met motorjachten van belang om voorzichtig te varen, iets waar Horn zich uitstekend van bewust is en steevast voor predikt.

Roger Horn geschrokken van roekeloosheid

Roger Horn vernam het nieuws over de hekgolf uit de krant en liet weten dergelijke ontwikkelingen de betreuren. Hij is een groot voorstander van motorjachten in Nederland, al is het dan uiteraard van belang dat eigenaren en bestuurders daar op een nette manier gebruik van maken. De golfslag die veroorzaakt werd door de speedcruiser leidde tot een beschadiging van de koppeling van een binnenvaartschip. Volgens de schipper ontstond er een gevaarlijke situatie, zo verklaarde hij tegen de politie en Rijkswaterstaat.

Liefde voor motorjachten

De speedcruiser geldt als een snel jacht. De politie heeft de schipper aangehouden om deze te kunnen verhoren. Roger Horn is er groot voorstander van dat dergelijke schippers van het water worden gehaald en in ieder geval een flinke waarschuwing krijgen. Daarnaast dienen zij op te draaien voor de gemaakte kosten, aangezien dergelijk gedrag niet te tolereren valt. In plaats daarvan is het zowel in Nederland als elders van belang om op een nette wijze om te gaan met de motorjachten. Ze zijn prachtig om te zien en hebben veel power aan boord, waardoor Roger Horn zich goed bewust is van de juiste manier om daarmee te varen.